dijous, 19 de gener del 2012

La grandària dels planetes

Ahir i avui hem estat treballant amb la grandària dels planetes, la Lluna i el Sol.
L'altre dia havíem de dur el diàmetre de cada astre, i així entre tots vàrem poder elaborar un document on vèiem tots els diàmetres. Na Lola, que havia trobat el radi dels astres que havia de buscar ella, ens va explicar que el diàmetre són dos radis  (i ho vàrem calcular de 2 maneres: multiplicant el radi per 2 o sumant el radi 2 vegades). Fes clic aquí per veure el document que vàrem elaborar ahir dimecres.
Avui hem anat més enllà. Hem descobert que si tenim el diàmetre podem calcular el radi. El radi és la meitat del diàmetre. Així que hem agafat les calculadores i hem dividit cada diàmetre que teníem entre 2, i així hem calculat els radis del Sol i els planetes.
Després volíem dibuixar els planetes, a escala, al paper, i Albert ens ha dit quants centímetres de radi, que era l'obertura del compàs, havia de tenir cada planeta, per a que poguéssim dibuixar-los a escala.  Fes clic aquí per veure els radis que hem calculat amb la calculadora i els cm de radi dels planetes que hem dibuixat.
Finalment hem dibuixat els planetes a escala i els hem pintat. Si haguéssim de dibuixar el Sol en la mateixa escala necessitaríem un full  tan alt i ample com la paret de la classe per poder fer-lo... El farem?


1 comentari: